Tips voor het kopen van een rugzak voor kleuters

Dit bericht is geplaatst op 29 nov 2018

Hoe weet je welke rugzak voor je kind het beste is? Een kleuter gaat graag op avontuur en is energiek. Je wilt dan niet dat een rugzak bij je kleine in de weg zit. Met een paar simpele tips koop jij de perfecte rugzak voor je kleuter!

Formaat kinderrugzak

Wanneer een kleuter voor het eerst naar de basisschool gaat, heeft hij/zij nog geen grote rugzak nodig. Het enige wat in het rugzakje mee moet is bijvoorbeeld fruit, boterhammen, tussendoortjes, drinken en soms gymspullen. Ons advies is om een kinderrugzak te kopen met een inhoud tussen 6 – 13 liter. Ga ervan uit dat je kleuter in groep 3 en 4 al meer spullen mee moet nemen naar school. Met een tas richting 11 – 13 liter, zit je voor de eerste schooljaren goed!

Mickey Mouse Play All Day rugtas

Deze Mickey Mouse tas heeft een inhoud van 5,75 liter

Lulupop & the Cutiepies Bunny rugtas

Deze Lulupop & Cutiepies tas heeft een inhoud van 7,75 liter

Kidzroom Black & White Rugtas

Deze Kidzroom tas heeft een inhoud van 12,10 liter

Extra’s zoals voorvakjes, flessenhouder en verstelbare schouderbanden

Het formaat is dan wel het belangrijkste van de tas, maar heb je ook nagedacht over de functionaliteit? Een kinderrugzak kan op verschillende manieren ingedeeld worden mits het verschillende vakjes heeft. Voor jouw kleuter is het dan makkelijker om uit het juiste vak bijvoorbeeld zijn of haar lunch of een tussendoortje te pakken. Ook blijven de spulletjes beter op zijn plek en kan jij met een gerust hart de rugzak praktisch organiseren!

De tips op een rijtje: 

  • Kies voor een formaat die bij de schoolfase van je kleuter past: ons advies is om een kinderrugzak tussen 6 – 13 liter aan te schaffen.
  • Koop een tas met verstelbare schouderbanden: bij Leuketas.nl in de collectie, zijn alle rugzakken voorzien van verstelbare schouderbanden. Zo weet je zeker dat deze tip ‘check’ is!
  • Denk aan de functionaliteit: wil je dat je kleuter weet waar hij/zij zijn spulletjes kan vinden? Neem dan een rugzak met vakjes en bijvoorbeeld een flessenhouder. Het zal zeker voor meer comfort zorgen!
  • Ga voor stevigheid: Een stevige bodem zorgt ervoor dat de kinderrugzak tegen een stootje kan. Zo kan jouw kleuter, zonder gedoe, op avontuur!
  • Bedenk welke tas je kind het liefste draagt. Wie weet is je zoon fan van Mickey Mouse? Of je dochter fan van Frozen?  Shop dan een rugzakje met Mickey Mouse erop geprint. Jouw kleuter zal stralen wanneer hij zijn rugzakje weer mee kan nemen.

Een rugzak voor kleuters shop je bij Leuketas.nl!

Bij Leuketas.nl vind je tassen waar kleuters van zullen stralen. Een kleuter beleeft de wereld op haar/zijn eigen manier en heeft vaak zijn of haar eigen idolen uit Disney films of series. In onze collectie vind je trendy en speelse rugzakken van de merken Kidzroom, Skooter of Milky Kiss. Is je kind fan van een Disney figuur? Shop dan een Disney rugtas met designs van allerlei helden en heldinnen. Perfect voor je kleine die daar fan van is! Bestel een tas vóór 13.00 uur en je hebt hem morgen in huis!