Is het tijd om je tas eens uit te ruimen?

Herken je een of meer van de volgende punten? Dan is het zeker tijd om de inhoud van je tas eens op te ruimen!

  • Je arm raakt elke keer een beetje lam of je krijgt last van je schouders. Je tas is ondertussen blijkbaar best zwaar. Maar heb je alles wat er in zit wel nodig?
  • Waar is die fietssleutel nou weer gebleven? Je hebt al in je tas gekeken en heel het huis doorzocht en daarna nog eens in alle kleine vakjes van je tas gezocht. In de laatste poging gooi je heel je tas maar op z’n kop. Als laatste verschijnt daar dan toch je sleutel vanaf de bodem van je tas. En dan vind je ook ineens die ene lippenstift! En kom je er achter dat je helemaal geen nieuwe haarelastiekjes had hoeven kopen, er zaten er nog een stuk of tien in je tas…
  • Wel eens geschrokken van wat je voelde toen je in je tas graaide? Bijvoorbeeld een appel die al drie weken in de tas zit (en ineens niet meer zo rood en rond is).

Als je de deur uitgaat neem je bijna altijd wel een tas mee. Een rugzak, schoudertas of kleine handtas, afhankelijk van waar je naartoe gaat. Deze tas heb je dan vaak de hele dag bij je. Daarom stop je er alle spullen in die je op die dag nodig hebt. Als je weer thuiskomt laat je vaak een aantal spullen in de tas zitten, voor een volgende keer. Maar zo kunnen zich stiekem een aantal spulletjes ophopen die je eigenlijk niet nodig hebt op een dag. Of als je afwisselt tussen meerdere tassen, weet je op den duur niet meer waar wat in zit. Daarom is het verstandig regelmatig al je tassen uit te mesten en je spulletjes opnieuw te organiseren. En als je tas helemaal leeg is ga je er een keer met de stofzuiger doorheen zodat alle kruimels en stof verdwijnen.

Een paar tips voor een goed georganiseerde tas

  • Bewaar je alle bonnetjes van de winkel? Frommel ze niet los in je tas maar gebruik hier je portemonnee of een apart etuitje voor.
  • Gooi je lippenstift en mascara niet los in je tas. Gebruik een klein make-up tasje. En houd dit klein, zodat je geen overbodige dingen meeneemt.
  • Gebruik een grote en opvallende sleutelhanger voor aan je sleutelbos zodat je deze makkelijk terugvindt.