Help! Hoe kies ik de juiste rugzak voor een brugpieper?

Dit bericht is geplaatst op 05 sep 2019

Begint jouw dochter of zoon volgend jaar in de brugklas van het middelbaar onderwijs? Dan heeft hij of zij een stevige, maar ook hippe schoolrugzak nodig. Waar kijk je naar bij het kopen van een rugzak? Wij van Leuketas.nl weten precies wat jouw kind nodig heeft! Lees snel verder.

Praktisch, stevig materiaal en comfortabel!

Niet elke middelbare school zit op de hoek van de straat. Het zou dus goed kunnen dat jouw jongen of meisje elke dag een aantal kilometers moet reizen, met het openbaar vervoer, lopend of fietsend, voordat ze op school gearriveerd zijn. Dat betekent dat de tas praktisch moet zijn. Zo praktisch dat de tas makkelijk op de rug gedragen kan worden zonder dat de tas te zwaar aanvoelt. Een rugzak mag niet zwaarder zijn dan tien procent van het lichaamsgewicht van je kind. Je wilt natuurlijk rugpijn voorkomen! Kies een tas met verstelbare schouderbanden zodat je de rugzak perfect op de lengte van je kind kan afstellen. Ook is het heel fijn als de tas een verstevigd rugpand heeft!

 

 

19,5 liter is het minimum

We hadden het er net al over. Ga ervan uit dat je dochter of zoon op een schooldag minimaal vijf boeken, vijf schriften en een etui met andere benodigdheden bij moet hebben. Daarbij komt natuurlijk ook nog het lunchpakket en drinkfles! Het is daarom noodzakelijk dat je een rugzak aanschaft met een minimale inhoud van 19.5 liter. Met een kleinere tas zal je niet alle spullen kunnen meenemen! Ook is het handig als de tas meerdere vakken heeft zodat je kind goed kan sorteren en gemakkelijk zijn of haar spullen kan vinden.

Denk aan het design!

Natuurlijk is de uitstraling van de tas ook ineens belangrijk op de middelbare school.. Niet elk kind heeft hier een voorkeur voor, maar het kan zijn dat jouw dochter zich ontpopt als een echte fashionista en daardoor ineens een hippe tas wilt in plaats van een standaard rugzak. Denk hier ook alvast over na zodat je kan voorzien in alle behoeftes van je kind!

Wij hopen dat we je bruikbare tips hebben gegeven zodat jij de juiste rugzak voor een brugpieper kan aanschaffen! Neem een kijkje in ons rugzakken assortiment om te zien of daar de juiste tas bij zit! Nog meer tips nodig? Neem dan contact met ons op! Wij willen je absoluut helpen bij het maken van de juiste keuze.