Dé trend van eind 2018: velvet heuptasjes!

Dit bericht is geplaatst op 13 dec 2018

Een opvallende trend in de modewereld is velvet! Misschien wist je het nog niet, maar velvet is simpelweg de Engelstalige benaming voor ‘fluweel’. In dit artikel vertellen we je wat velvet is en hoe tof velvet heuptasjes zijn! Uiteraard geven je we ook een paar tips over hoe je een velvet heuptasje kan combineren! Lees snel verder.

Velvet? Wat is het eigenlijk?

Dat het een stofsoort is, hoeven we je vast niet uit te leggen, maar hoe het komt dat het zo’n lekker zacht en glanzend stofje is vertellen wij je graag. Doordat kleine zijden of katoenen lusjes worden geweven ontstaat aan de bovenkant een zachte en glanzende stof van korte openstaande pluizige polen. Leuk feitje: deze techniek is ontstaan in Azië en kwam al rond het jaar 1400 naar Europa. In die tijd was het een zeer chique stof en hadden we in Amsterdam een zogenaamd ‘Fluwelen Burgwal’ waar vooral de rijke mensen velvet droegen. Gelukkig is het nu een betaalbare stof en zien we het overal in terugkomen!  

Velvet heuptasjes al een trend in 2017

Al tijdens de London Fashion Week in 2017 werd de zogenaamde ‘fanny pack’ door de grootste designermerken als Gucci en Chanel gebruikt als pronkstuk. Dat het nu eind 2018 zo’n grote trend is, is dus niet geheel onlogisch. Vooral de velvet heuptasjes zijn niet weg te denken in de collecties van alle populaire (online) winkels. Genoeg redenen om zelf ook zo’n heuptasje aan te schaffen!

Hoe draag je zo’n tof heuptasje?

Op het moment dat je een heuptasje hebt aangeschaft, kan je ineens denken ‘hoe draag ik het heuptasje?’. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn, want een heuptas is super easy te combineren! De drie meest gedragen stijlen zijn:

  • - Op je heupen
  • - Op je taille
  • - Crossbody oftewel schuin over je lichaam heen

De outfit die je aanhebt is bepalend voor hoe jij je tasje het beste kan dragen. Bijvoorbeeld bij een oversized jurkje is het leuk om hem op je taille te dragen. Zo krijg jij het perfecte figuur. Heb je een simpel T-shirts aan? Dan is het tof om hem crossbody te dragen. Maak er een creatief feestje van! Alle is mogelijk.

Eye-catcher onze Genshii velvet heuptas!

Natuurlijk zouden wij Leuketas.nl niet zijn als wij zelf niet een leuke heuptas in assortiment hebben! Onze Genshii velvet heuptas is een ware eye-catcher! Hij is groot genoeg voor je telefoon, pinpas en sleutels. Dit tasje is verkrijgbaar in het blauw en zwart. Een chique tasje geschikt voor de feestdagen en festivals!

Prijs: €14,95